Informacje dla rodzicówWarsztaty kulinarne W piątek 18.03.2016 w naszym Ośrodku odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Zdrowa słodycz”. W spotkaniu wzięło udział ok 40 osób – dzieci z rodzicami. Pod okiem zaproszonego gościa, psychodietetyka Joanny Mielnik – dzieci przygotowywały zdrowe przekąski w ich ulubionym słodkim smaku: bakaliowe kulki, ciastka owsiane, kakaowy krem z awokado i mleczka kokosowego. Odbyła się również degustacja wcześniej przygotowanych deserów – tapioki z polewą truskawkową, ciastek marchewkowych i naleśników bezglutenowych oraz tradycyjnych, wzbogaconych mielonymi ziarnami słonecznika. Nasz gość na wstępie powiedział jak odżywianie wpływa na nasze zdrowie, dlaczego warto z niektórych składników zrezygnować i czym je zastąpić. Do przygotowania potraw użyto produktów dostępnych w Miliczu. Zdjęcie nr 1. W zorganizowanych 18 marca w naszym Ośrodków kulinarnych zajęciach warsztatowych „Zdrowa słodycz” była okazja nauczyć się spełniania słodkich zachcianek swoich dzieci, tak by było smacznie i zdrowo Zdjęcie nr 2. Uczestnicy zajęć przypatrują się procesowi przygotowania czekoladowego kremu z awokado i mleczka kokosowego Zdjęcie nr 3. Degustacja tego rodzaju słodkości zawsze bywa przyjemna :) Zdjęcie nr 4. Zajęcia prowadziła Joanna Mielnik – psychodietetyk Zdjęcie nr 5. Jeśli chodzi o wyrób słodyczy, aktywność milusińskich bywa ponadprzeciętna ;) Zdjęcie nr 6. Wyrób bakaliowych kulek Zdjęcie nr 7. W oczekiwaniu na słodkości Zdjęcie nr 8. Wśród uczestników zajęć była dyrektor DORW Iwona Górnicka Zdjęcie nr 9. Okazało się, że wśród naszych przedszkolaków nie brakuje miłośników zdrowych słodyczy :) Zdjęcie nr 10. Zajęcia cieszyły się ogromnym zainteresowaniem Zdjęcie nr 11. …dużych i małych :) Zdjęcie nr 12. Pamiątkowa fotka uczestników zajęć
|